Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...máte pravdu díte...ale je v tom ještě něco.....dle mého se teď všichni tito vyžírkové trénují příjmy v milionech na jedné minoritě za 14 století....aby byli připraveni inkasovat miliardy ....až se sem přihrne daleko větší minorita ze století s myšlením na úrovni století patnáctého...a turbanama na palicích....

0 0
možnosti
JP

J16o48s43e12f 98P92o56t15r

28. 2. 2015 0:07

Na začátku 50.let minulého století byli Cikáni pouze kočovníci s dřevěnými vozy a koňmi, přičemž  také v té době se mohutně rozvíjel těžký průmysl  k výrobě tanků a děl, ale chyběli dělníci. Vedoucí síla, KSČ, viděla v několika set tisících Cikánech vhodnou pracovní sílu, proto zorganizovala akci na jejich usazení. V určitém dnu po celé ČSR byly kočujícím Cikánům zrekvírovány kola od vozů a vozy posazeny na špalky.

Bohužel akce se nezdařila, jak je vidět do dneška. Jediná příčina je v tom, že oni mají jinou kulturu, na př. indickou myšlenku, že co je mimo domov je nečisté, proto v bytech mají pořádek, ale už na chodbě mají nebetyčný nepořádek. Stejně je to s odporem k fyzické práci.

1 0
možnosti
Foto

Výborně:) Snad jen k ad 3)  Existují organizace a projekty zaměřené na integraci menšin (o ty se zajímám) a pak existují spolky zaměřené na etnoemancipaci (těm moc nehovím, jdou mimo mne). V Okamurově článku o integraci byl hodně dlouhej seznam spolků zaměřených na etnoemancipaci a naopak těch ty instituce co se zaměřují na integraci a je jich pár (Člověk v tísni, Adra, Charita ČR,Konexe, o.s. Prostor a Agentura pro sociální začleňování a možná ještě pár lokálních organizací, kterých ale nebude mc) tam úplně chyběly :)

1 0
možnosti
Foto

Četl jsem nedávno historickou studii o tomto etniku, a protože nevyvozovala žádné závěry pro dnešní svět ( jen konstatovala fakta), byla zajímavá. 

Cikánská otázka je jistě problematická, jen nevím jestli je to tak velký problém, aby jednak vyvolával tolik emocí a tolik pseudosnahy ho řešit. Možná paradoxně investice do jeho řešení jsou větší, než ztráty jím vzniklé. A tím nemyslím jen finance.

1 0
možnosti
AP

A52l55e51s 55P44a75v65e69l

27. 2. 2015 13:42

Ano to je presne ono, jak zalozite "sdruzeni" zacnete hledat rozdily mezi cleny spolku a majoritou. A nahle ma sdruzeni resit problemy, ktere by clovek mel resit sam.

0 0
možnosti
MS

Již před pár lety říkal Radoslav Banga z Gypsi.cz, že společnost pro cikány, pardon Romy, toho udělala hodně, že musejí Romové udělat něco pro společnost.

7 0
možnosti
IK

Vřele doporučuji knihu pana Bakaláře Tabu v sociálních vědách. Odpoví na mnohé Vaše otázky. Zejména na ty začínající "proč?". Ovšem dokud bude "začleňování" především výhodný kšeft pro spoustu profesionálních (promiňte mi ten nesalónní výraz) dobroserů, tak bude bezvýsledné.

14 1
možnosti
AP

A49l52e74s 96P70a89v98e34l

27. 2. 2015 19:42

juknu se po ni, diky moc

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1480x
Drzoun bez hranic, pisatel s perem i bez pera