Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

když nové auto, tak pojistit havarijně, vyjde to i s povinným na 15 táců a je klid

0 0
možnosti

J91a89n 18R56á83ž

13. 1. 2017 18:22

Doporučuji si najít dobrého advokáta, který se vyzná v pojistném právu. Tím, že je škůdce cizí státní příslušník, je případ, v Česku celkem jednoduše řešitelný, hodně komplikovaný.

Jen bych chtěl upozornit, i některé diskutéry, že nejste v žádném právním vztahu s pojišťovnou Kooperativa, která jen plní zadání od pojišťovny, se kterou má právní vztah škůdce a tak žalobu nelze směřovat na tuto pojišťovnu. Jestli nejste srozuměn s náhradou škody a domníváte se, že náhrada nebyla uspokojena v plném rozsahu, budete se muset, prostřednictvím advokáta, spojit s tou Polkou a pokusit se o mimosoudní vyrovnání. V případě řízení před soudem to bude chtít samozřejmě posudky znalce i vyjádření servisu, proč byly opraveny nebo vyměněny díly, které vyvolávají u likvidátora pojišťovny pochybnosti, zda byly poškozeny v souvislosti s nárazem auta té Polky. V případě úspěchu Vám budou přisouzeny všechny nutně vynaložené náklady na uspokojení Vašeho nároku, tedy i náklady právního zastoupení a znalečné.

P.S. Pro osvětu a orientaci v tom, na co máte jako poškozený nárok, doporučuji strávit pár desítek minut u PC a "vygooglovat" si informace. Dá se jich najít hodně, včetně ustálené judikatury, která nedává pojišťovnám moc velkou šanci v úhybných manévrech. Možná Vás informace mile překvapí, na co všechno máte nárok, který pojišťovny zprvu vehementně odmítnou, ale pod hrozbou soudu a negativní publicity nakonec zaplatí v rámci mimosoudního vyrovnání.

0 0
možnosti

Dobrý den,

trochu se mi ten příběh nezdá... Pokud Vás u nás "nabořil" cizí státní příslušník a jde to tedy z jeho Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla, probíhá ocenění škody a likvidace pojistné události v souladu s "Mezinárodní zelenokaretní dohodou" tuším z roku 1978.

Tzn. Česká kancelář pojistitelů, vystupuje ve Vašem případě, jako jednající a tudíž vyčíslující škodu. Pověří některou z českých pojišťoven k vyčíslení škody. S tím to vyčíslením se obrací na "národní" kancelář pojistníka (v tomto případě Polskou kancelář pojistitelů), která v tom případě figuruje, jako platící. Ta vyzve pojistitele viníka k úhradě škody.

Z toho vyplývá, že Kooperativě je vlastně "úplně jedno" jaká je výše škody.

Pokud jste ovšem neuved některé zásadní informace (např. hrazení škody z vašeho havarijního pojištění a následné regresování atd.) může být situace jiná než jsem popsal.

1 0
možnosti

Ono je to vzdy o lidech. Ono takove tesco v anglii s anglickym sefem je take jine nez tesco v cechach s ceskym odpovednym vedoucim.

0 0
možnosti

D35a50d26a13k 51P36e76t31r

13. 1. 2017 17:32

Zdánlivě malý škrábanec a dvéře na odpis? To si děláte ...............

0 0
možnosti

Možná by nebylo od věci zveřejnit, jestli vůbec někdo má s nějakou pojišťovnou i dobré zkušenosti, osobně jsem po tom co mi zdemolovali auto nemohl přijít na jméno ČPP, arogance, mizerná komunikace, průtahy, také jsem byl poškozený...

Teď se držím ČP, před několika lety jsem řešil další auto v menším rozsahu a celkem v pohodě, ale to měli jiného majitele, těžko říct. V tomto " právním " prostředí je to mizérie, musí vybírat, aby měli pro majitele, mateřské společnosti apod. a na lidi prostě nezbývá, je to především byznys a nikdo to nedělá proto aby pojištěným pomáhal.

1 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, vyznat se v tom je těžké. Fakt je příliš málo. Často ale problémy nepůsobí pojištěnci, ale pojistníci.

Což je to správné pojmenování pro toho, kdo uzavírá pojistku a jen takový prostě tak dlouho odmítal potvrdit, že tu škodu způsobil on (také do mě nacouval). že jsme nakonec těch asi 50k zaplatili sami.

0 0
možnosti

Doporucuju resit pres advokata. Jednou se mi podival cech se starou skodovkou do kufru u Dachau. Vse diky advokatovi dopadlo k me spokojenosti.

Podruhe mne sestrelil ozralej podnikatel u Stechovic. Vzhledem k tomu ze se to odehralo na uzemi ceske republiky musel muj advokat respektovat ceske zakony, ale nedopadlo to nejhur. Nakonec jsem netratil, prebrala to moje pojistovna.

1 1
možnosti

J31i35r80i 96K16u38c83e84r41a

13. 1. 2017 16:53

ty jsi ale fikaný...němec?...;-) samozřejmě to není tak primitivně snadné, protože v normální zemích si advokáta najme i protistrana a vyhraje ne nutně ten, kdo je skutečně v právu, ale ten, jehož advokát se v džungli zákonů lépe orientuje :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1480x
Drzoun bez hranic, pisatel s perem i bez pera