Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Volil jsem Zemana. Stydět se za to nebudu. A štvou mě šíleným způsobem lidi, kteří říkají, jak jsem hloupý, ničemu nerozumím a je toho spousta dalšího. Jsou oni chytřejší? Těžko říct. Ale řešit tady zpěváky mně nepřijde až tak úplně důležité. Lucie se mně vždycky líbila a poslouchat ji budu dál. Dusilovou znám, ale nějak mě neoslovila. Gott se nedávno vyjádřil k uprchlíkům. No a co? Sakra, je nás tady v tom státě pár, tak proč spolu nevyjdem? Řešme podstatné věci, začněme u sebe a fakt neřešme lidi, které vůbec neznáme. Kolik lidí zná ty dva osobně? Jak moc se dá věřit tomu, co řekli? Víme prd....

7 1
možnosti
TH

Souhlasím s tím, že projevit názor je právem každého. Zda se jedná o vhodnou formu, místo, nebo čas projevu musí posoudit ten který mluvčí a tato volba posléze dost vypovídá o jeho kvalitách nebo rozumu. A samozřejmě za svoji volbu musí nést odpovědnost.

A všechny strany názorového spektra by toto pravidlo měly akceptovat. Bohužel různým zakazováním různých nehodících se názorů (byť sebevíc blbých) jsme se dostali do stavu, kdy jedni mají hůl na druhé a ti potom dlouho mlčí, až posléze vybouchnou (teď nemám na mysli žádný konkrétní příklad).

Prostě svoboda slova buďto je nebo není. A u nás rozhodně není.

4 0
možnosti
MK

Ano smí,v kruhu svých blízkých na veřejném shromáždění které třeba pořádá a podobně. Vlastně smí všude a to je dobře. Však dle mého názoru by vždy neměl,neměl tam,kde jeho názor nikoho nezajímá,třeba na předávání hudebních cen. Můžete všude chodit v teplácích,ale někde se to prostě....jen nehodí.

1 0
možnosti
JT

A kdo bude určovat kde se to smí a kde ne ? Vy ?

4 2
možnosti
BH

... Lenku Dusilovou uznávám jako skvělou zpěvačku - ale tím papírkem udělala z celého svého vystoupení a prohlášení pěknou frašku, takže to skoro vypadá, jako by jí dramaturg pořadu na poslední chvíli strčil do ruky papírek, co má říkat...

čtyři holé věty si člověk dokáže vtlouct do hlavy během pár minut, a pokud opravdu vyjadřovala svůj názor, to je na tom s vyjadřovacími schopnostmi opravdu tak mizerně, že ho nedokáže sesumírovat bez nápovědy?

Když si před nedávnem nějací studenti připravili otázky pro diskusi se Zemanem a četli je z papírku, to byl panečku poprask...

18 5
možnosti
JF

J48a25n 61F63r80o51l98í26k

12. 4. 2016 15:01

Na mne to udělalo dojem, že svolila aby vyjádřila názor někoho jiného. Možná se mýlím. Lenka rozhodně není feťačka nebo člověk, který by neměl vlastní názor.

5 0
možnosti
AM

Problém je spíš v tom, že se jednalo o přímý přenos kulturní události, kterou mnozí považovali za "nezávislé" vysílání. Souhlasím s tím, že každý má právo sdělit svůj názor - žijeme ve svobodné zemi. Ovšem je nutné utřídit, při jaké příležitosti, se mohou nespokojení občané vyjádřit. Monolog o politice místo poděkování při převzetí ceny, mi opravdu přijde nemístný.

13 1
možnosti
MB

M58i25l22a64n 90B36í60l52e57k

12. 4. 2016 15:17

Ale vždyť to byly ceny populární hudby, žádná sešlost klasiků ve fracích - naopak, vzdor a kašlání na autority jsou atributy rocku:-)

2 0
možnosti
JH

J15a86n 40H89l59e52d15í98k

12. 4. 2016 14:11

kdo cítí potřebu urážet někoho, který většině 100%ně vyhovuje, je druhem duševní poruchy, spojenou se závistí a šíleným nutkáním na sebe upozornit, Dusilová se jeví jako školní příklad

3 4
možnosti
JN

většině vyhovuje? To si děláš (_|_) ?

3 2
možnosti

"Celá situace je totiž o tom, zda umělec či člověk smí kultivovaně projevit svůj postoj." Když už tedy otomisticky, tak je škoda, že to nebylo o tom, že by Lenka Dusilová složila a zazpívala silnou melodii a text ve stylu třeba Bratříčku zavírej vrátka, či Válka je vůl atd. Přečíst papírek by dokázal každej, složit skvělej protest song už žel zdaleka ne každej, ani Lenka Dusilová či Koller.:-)

8 1
možnosti
MN

Vše důležité, pane Franzi, obsahuje Vaše vyjádření:

"Náhle je jasno, že nejsme sto přijmout člověka co má jiný názor........ Hystericky zasypeme nadávkami ......."

A co když se doplní místo označení "umělce" výrazem "prezidenta ZEMANA"?!!! není to týž smysl výroku, jen zrcadlově nastavený?

Proč část společnosti neumí zkousnost to, že větší část obyvatel v demokratické volbě zvolila pana Zemana?! Najednou demokraticky dosažený výsledek voleb nemá platit?!

5 1
možnosti
LS

Výsledek voleb nedává vítězům názorovou nedotknutelnost, nehledě na to, že nadávky a vulgarismy nepatří k žádné kritice, ať už oprávněné nebo neoprávněné. Kultivovanou kritikou se člověk neshazuje, i kdyby kritizoval "pánaboha", vulgární kritikou se pak člověk shodí vždy, i když kritizuje "vyvrhela".

7 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, ale když jsme u těch umělců a dneska uplynulo 72 let od narození Karla Kryla, kladu si otázku, co by tomu všemu říkal dnes. A snad jen dovětek- nikde ani zmíňka v den jeho úmrtí a nedělám si iluze o dnešku.

25 0
možnosti

Karel Kryl se prostě nehodí, protože by nečetl papírky ale skládal a zpíval písně i na aktuální témata, což se dnes jak vidět nenosí.

11 0
možnosti
MS

Napsal jste to moc dobře. R^

5 1
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1480x
Drzoun bez hranic, pisatel s perem i bez pera