Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Čím se vlastně liší dnešní model řízení státu - od doby Rakouska - Uherska ? Podobně, komunisté dojeli na onu extenzivitu. kterou se nepodařilo přetavit do efektivity výstupu. Např. EET, (reálný přínos nehodnotím), ukazují, že kupodivu stát je schopen spustit i nějaký funkční model. Ten je ovšem opět brán i jako nástroj propagandy. Prvky, vědomé ochrany - vytváření podmínek pro to cenné - OSVČ, menší firmy, ale i samotného občana - nejsou ! Jede se postaru - extenzivně - Více úředníků - více papírů - více kontrol, represe. Čas a energie těch aktivních - vůbec není brál jako faktor. Je zde stát - tak mu služ ! ... Systém - úřady, myslí jako jeden muž ! Už to změňte - Ale kuš ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Vždy když čtu něco jako jste napsal v nadpisu, napadne mne dotaz, jestli je autor komunista. Proč? No protože proč jinak by někoho jiného nazýval soudruhem? Možná se vám to zdá jako malichernost, jenže nazývat věci správnými jmény je důležité.

1 0
možnosti
MB

Jen pro zajímavost - Doba, neuvěřitelně mění i význam pojmů. Dnes soudruh - pejorativní, odpudivé přízvisko. Slovo , "SOUDRUH", je slovanského původu, Společník, bližní - druh ve společné věci, Pak i původní význam - SOUPUTNÍK -

společník . Použito, J.Wolker - Věci, či Nerudova Romance o Karlu IV. Další sranda - tkz."LIDÉ PRÁCE", zde zřejmě KSČm oceňovali hrdinný postoj soudobých OSVČ ... :-)

1 0
možnosti
MN

Dobře napsané, palec nahoru R^ Zřejmě si založím firmu v Estónsku, když jsou tady v Česku díky Babišovi považováni podnikatelé za zloděje a finančák jim hází klacky pod nohy. Nedávno jsem dostal pokutu 50.000,-Kč za jen o pár dní pozdě podané kontrolní hlášení a dnes už mi přišla exekuce na účty. Tak takhle se vybírá více daní! Bohužel to nejsou daně ale pro malé živnostníky likvidační pokuty! Děkuji Bureši za podporu Rv

4 0
možnosti
Foto

Asi jste nezaplatil včas. Já takovou pokutu dostal od VZP před 20 lety a taky si to stáhli z účtu. Co je na tom divného? Když nemohu platit zcela, dohodnu si splátkový kalendář.

7 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1480x
Drzoun bez hranic, pisatel s perem i bez pera